Jordens Hus

Renæssance Jord - en udstillingsplatform

100.000 kr.

Jordens Hus vil i samarbejde med byudviklingsprojektet Vridsløselille etablere udstillingsplatformen Renæssance Jord, der skal undersøge, hvordan samtidskunst kan være med til at styrke en bæredygtig og kulturel udvikling med jord som materiale og tematik.

Renæssance Jord, er en tværfaglig udstillingsplatform, der udforsker livet i jorden i krydsfeltet mellem natur, kunst og videnskab i otte kunstneriske nedslag, som på forskellig vis vil gå i dialog med naturen, materialet og den specifikke lokation, Vridsløselille fængselsgrund i Albertslund. Gennem samtidskunst vil platformen præsentere en bred vifte af perspektiver, der på forskellig vis synliggør jords potentiale i en social, kulturel og klimamæssig kontekst.

Det tidligere statsfængsel Vridsløselille skal i de kommende år transformeres til en levende bydel med fokus på fællesskab, bæredygtighed, natur og kultur. Sideløbende med, at byudviklingsprojektet realiseres, er planen, at det store grønne areal og de ikoniske bygninger skal aktiveres og invitere lokale og andre besøgende indenfor. Her skabes en ramme for nyt liv i bydelen, sociale møder og kulturelle fællesskaber. Renæssance Jord vil i samspil med byudviklingsprojektet Vridsløselille være en væsentlig katalysator og medskaber i denne proces.

Kort om Jordens Hus

Jordens Hus er en almennyttig forening, der gennem kunst, videnskab og jordbrug vil skabe oplysning om den levende jords mangfoldighed. I samarbejde med jordbrugere, forskere, kunstnere og forfattere udvikles nyskabende formidlingsformater, der styrker den overordnede agenda, at vi skal passe på vores jord. Formidlingsformater, der både videnskabeligt og poetisk, visuelt og taktilt får budskabet til at leve og gør det mere tilgængeligt for alle.