Foreningen for Biodynamisk Jordbrug

Informationskampagne om GMO

175.000 kr.

Et netværk at danske grønne organisationer har gennem et par år været aktive med henvendelser til politikere i Danmark og EU (i samarbejde med mere end 300 organisationer i EU) for at forhindre en udvanding af reglerne for dyrkning af GMO-afgrøder. Agroindustrien, det konventionelle landbrug, GMO-forskere og internationale frøfirmaer lobbyer for, at det skal være lovligt at dyrke planter af en række GMO-teknikker, bl.a. CRISPR, uden kontrol, risikovurdering og mærkning. Det kan få uoverskuelige konsekvenser for natures balance og biodiversiteten. Det vil desuden fratage landmænd og forbrugere deres mulighed for at fravælge GMØ-frø og GMO-mad. Det økologiske og biodynamiske jordbrug vil blive forurenet med genetik fra GMO-afgrøder.

Donationen fra Folkesparekassens Fond er øremærket til en informationskampagne mod en udvanding af reglerne for GMO-dyrkning – henvendt til politikere, landmænd, pressen og borgere generelt. Informationskampagnen laves i et samarbejde mellem organisationerne i netværket og et kommunikationsbureau.

Kort om foreningen Biodynamisk Jordbrug

Foreningen Biodynamisk Jordbrug er stiftet i 1936. Foreningen arbejder for at styrke udviklingen af det biodynamiske jordbrug i Danmark ved at oplyse om baggrund og praksis for den biodynamiske dyrkningsform. Den medvirker til at skabe dialog mellem alle led fra bonde til kunde gennem temamøder, kurser, studieture og udstillinger for fagfolk og forbrugere.