Løgumkloster Højskole

Klimakøkken - Udgivelse af kogebog med klimavenlige opskrifter

70.000 kr.

Udgivelsen af kogebogen: Klimakøkken af Anika Karlsen Thor er et af højskolens vigtigste ingredienser i arbejdet med formidling af en bæredygtig livsstil. ”Spiser I virkelig så godt hver dag?” er det spørgsmål, gæster på højskolen, der inviteres ind på klimavenlig mad, oftest stiller. De forundres og glædes over, hvordan grøn mad kan være så mættende, tilfredsstillende og varieret. 

Højskolen har haft succes med at nedbringe CO2e emission pr. spisende fra 3,3 kg til 1,6 kg CO2e. Den gennemsnitlige danskers mad har dagligt et CO2e-aftryk på 7 kg. Økologiprocenten er øget, og der er skruet op for planteprotein fra danske bælgfrugter for færre råvarepenge. Så det kan lade sig gøre!

Skolens køkken blev i juli 2023 omlagt til at være grønnere, sundere og ikke mindst mere klimavenligt. Under ét kalder de for det for Klimakøkken, og det har vokset sig til en paraplybetegnelse, der dækker over både hverdagsmad, fællesspisningsarrangementer, undervisningspraksis og nu som nyeste skud på stammen – en kogebog. 

Bogen bliver et af de vigtigste kraftstoffer til at bringe fremdrift på rejsen: Kogebogen Klimakøkken skal gøre kursister og elever i stand til at fortsætte de grønne madvaner når de kommer hjem. 

Kort om Løgumkloster Højskole

Løgumkloster Højskole er en lokalt forankret højskole beliggende i Løgumkloster med nationalt og globalt udsyn. Højskolens daglige virke er baseret på fællesskab, mangfoldighed og på personlig som fælles aktiv deltagelse, der giver indflydelse både lokalt, nationalt og globalt. Idéhistorie, filosofi og spiritualitet er grundlæggende perspektiver.