Løgumkloster Højskole

Klimakøkken - Udgivelse af kogebog med klimavenlige opskrifter
70.000 kr.
Højskolen har haft succes med at nedbringe CO2e emission pr. spisende fra 3,3 kg til 1,6 kg CO2e. Den gennemsnitlige danskers mad har dagligt et CO2e-aftryk på 7 kg. Økologiprocenten er øget, og der er skruet op for planteprotein fra danske bælgfrugter for færre råvarepenge. Så det kan lade sig gøre!
Skolens køkken blev i juli 2023 omlagt til at være grønnere, sundere og ikke mindst mere klimavenligt. Under ét kalder de for det for Klimakøkken, og det har vokset sig til en paraplybetegnelse, der dækker over både hverdagsmad, fællesspisningsarrangementer, undervisningspraksis og nu som nyeste skud på stammen – en kogebog.
Bogen bliver et af de vigtigste kraftstoffer til at bringe fremdrift på rejsen: Kogebogen Klimakøkken skal gøre kursister og elever i stand til at fortsætte de grønne madvaner når de kommer hjem.
